Jag har tidigare skrivit om kort om mina reflektioner kring den ökande trenden av mikrokonsumtion. En given anledning är att tröskeln blir så låg för konsumenten i och med de låga priserna. Istället för att köpa få dyra saker, köper konsumterna nu många billiga saker. Helt i linje med den rådande slit-och-släng-mentaliteten. Nu tar mikrokonsumtionen ett ännu kraftigare grepp om konsumtionsvanorna och det är arga fåglar som frontar.

Apple öppnade nyligen sin Mac app store. Redan första dagen hade de en miljon downloads och den enskilt mest köpta betalappen var givetvis hysteriskt roliga och beroendeframkallande spelet Angry Birds.

Spelet Angry Birds slår Pink Floyds “The Wall” och Micheal Jacksons “Bad”

Angry Birds i sig är ett fenomen som på många sätt verkligen är intressant och banbrytande. Antalet betalda nedladdningar av Angry Birds passerade redan i höstas tio miljoner nedladdningar. Tillsammans med gratisversionen når Angry Birds trettion miljoner nedladdningar vilket slår båda de populära kultklassikerna Pink Floyds “The Wall” och Michael Jacksons “Bad” enligt brittiska pocket gamer. Inte illa av ett spel som då hade funnits cirka ett år på marknaden.

Tänk mikro

Ingenting är som förr, och om du ska hänga med så är det säkrast att börja tänka mikro redan idag. Vad kan du mikrofiera i dina erbjudanden? En bra början för att komma i rätt mood är att ladda hem Angry Birds från Itunes om du inte redan gjort det.

Leave a Reply