Torka dig trendigt

By June 5, 2009 Design, Musik, Reklam
Lambi limited edition, av Cecilia Carlstedt. Mjukt och trendigt.

Lambi limited edition, av Cecilia Carlstedt. Mjukt och trendigt.

Jag tycker att det har gått inflation i reklamfilmer där speakern viskar fram payoffen. I vissa undantagsfall kan det finnas en viss koppling till produkten, men ofta känns det bara märkligt. I Lambis reklamfilm blir det ytterligare lite märkligt när speakern viskar att deras toalettpapper är “mjukt och trendigt”.

Jag konstaterar snabbt att jag inte tillhör målgruppen för den här produkten. Hur bred är målgruppen? Visst finns det dem som vill torka sig trendigt, men är den målgruppen verkligen så bred att broadcast är bästa kanalen att marknadsföra produkten?

Cecilia Carlstedt

Lambis nya trendiga toalettpapper är formgivet av Cecilia Carlstedt, som tidigare designat för bland annat Whyred och HM. Denna typ av samarbete är absolut nödvändigt för trovärdigheten. Jag menar hur trovärdigt blir det annars om en toalettpapperstillverkare helt plötsligt börjar påstå att deras papper är trendigt? För Lambis del finns det tydliga fördelar i det här samarbetet, men för Cecilia? Når hon ut med sin design till nya målgrupper? Nej, hon måste helt enkelt få riktigt bra betalt per meter toapapper.

Never ending story

Konkurrenten Edets marknadsföring är inte helt otrendigt den heller. De kör filmer i bästa rockvideostil med en remix av Limahls Never ending story från 1984. Här ligger jag nog mer i målgruppen. Det är en trendig underton i filmen, men budskapet är ändå att pappret räcker länge.

Som en parantes måste jag få lyfta fram alla sköna egon som finns i reklambranschen. Alla med varierande mått av distans till det de gör. Det blev extremt tydligt när jag hittade  “Edet – The neverending story – Director’s cut”. Director’s cut?! Det är en reklamsnutt för toalettpapper liksom, hahaha.

Bulkprodukt eller del av inredningen?

Är toalettpapper en bulkprodukt eller en del av inredningen? Lambi känns lite too much för mig.  Jag skulle kunna sträcka mig till att köpa Edets papper som räcker länge. Men skulle Coop marknadsföra sina bulkrullar på bal tillsammans med Just Ds “Vem orkar va hipp?” så skulle jag slå till direkt!

Yes! Nu finns låten på spotify! Just D – Vem Orkar Va Hip?

Edet – The neverending story – Director’s cut

Leave a Reply