Trälimskallar

Spik i limflaska

Spik i limflaska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte ofta jag använder med trälim, men härom veckan så skulle jag limma en bordskiva. Eftersom jag använder det så sällan så hade mynningen på limflaskan torkat igen.

Inga problem, tänkte jag. Det fixar jag lätt med en spik! Att jag kom att tänka just på en spik är eftersom jag har tydliga minnen från träslöjden. Där stod färglada Casco-flaskor på rad, alla med en spik i öppningen.

Det är tjugofem år sedan jag hade träslöjd i grundskolan. Visst är det märkligt att förpackningen är exakt likadan idag, trots att alla måste komplettera den med en spik. Det verkar som att alla människor känner till spikknepet, förutom ingenjörerna på Casco. Har de aldrig testat förpackningen själva? Har de aldrig besökt ett snickeri eller en slöjdsal? Kunde man till exempel inte haft en pigg inbyggd i locket som man kunde peta ned i öppningen när limmet torkar igen? Eller en totalt annorlunda öppning som lämpar sig bättre för produkten?

Förbättra det du gör

Jag tror att produktutvecklarna på Casco helt enkelt är hemmablinda. Deras förpackning ser ut som den ser ut, varken mer eller mindre. Av olika skäl, kanske för lite konkurrens på marknaden, så har de nog uppfattningen att deras flaska fungerar helt ok.

Vad gör du i ditt arbete? Försök att titta med nya ögon på det du gör och se om det är något du kan göra bättre. Be inte bara hemmablinda kollegen vid skrivbordet mittemot att utvärdera ditt jobb. Fråga någon helt annan. Kusinen från landet, din karatetränare eller kassörskan på ICA. Ofta är det just dem som kan ge dig de nya idéerna du behöver.

Leave a Reply