Storytel köper Nordstedts förlag

By June 22, 2016 November 3rd, 2016 Digital transformation

Den unga uppstickaren Storytel köper det anrika bokförlaget Nordstedts. Ett talande exempel om vart världen är på väg, var ekonomierna skapas och hur etablerade aktörer blir omsprungna om de inte ser över sin digitala transformation.

Ledningen på Nordstedts förlag har sannolikt inte haft någon akut anledning att oroa sig eller dramatiskt ändra sin verksamhet. De läcker inga pengar. De har en stor katalog med böcker, och de har kunder som köper böckerna. Affärerna rullar på.

Vad de inte såg, var de digitala möjligheterna inom sin bransch. De hade själva kunnat bygga en plattform för produktion, försäljning och konsumtion av ljudböcker. I ett tidigt skede hade de kanske till och med haft möjlighet att köpa Storytel eller en motsvarande startup, för att själva njuta av frukterna när tjänsten matchas mot deras stora katalog av innehåll. Nu blev de istället omsprungna och uppköpta av den lilla uppstickaren.

Jag säger det nu och jag har sagt det förut. Om du står still så rör du dig relativt bakåt, eftersom världen hela tiden rör sig framåt.

Leave a Reply